KCTforum.com - Onofficieel Korps Commandotroepen Forum
19 juni 2019, 20:50:15 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Schrijf je nu in voor de kennismakingsdagen KCT (KD-KCT). Zie deze website.
 
   Startpagina   Help Inloggen Registreren  
Pagina's: 1
  Print  
Auteur Topic: Procedure aanmelding  (gelezen 86061 keer)
Admin
Webmaster
Spijkerbroek
*
Berichten: 1890WWW
« Gepost op: 14 augustus 2007, 11:39:02 »

Geachte bezoeker,

Welkom op KCTforum.com. Om aan dit forum deel te nemen dient u zich te registreren. Hieronder is de aanmeld-procedure beschreven.

1. Keuze gebruikersnaam & registratie
2. Voorstellen
3. Kennis nemen van forumregels
« Laatste verandering: 22 februari 2015, 03:28:33 door Raeyn » Gelogd
Admin
Webmaster
Spijkerbroek
*
Berichten: 1890WWW
« Antwoord #1 Gepost op: 14 augustus 2007, 11:39:41 »

Inleiding

Dit is een militair georiënteerd forum, speciaal voor het KCT.
Belangrijkste doelgroepen zijn:
*Commando's
*oud-Commando's
*aspirant-Commando's, in de sollicitatie-/keurings procedure dan wel in de opleiding.
*overige medewerkers van het KCT, niet Groene Baret dragend
*relaties van Commando's
*overige militairen, geïnteresseerd in het KCT
*burgers, geïnteresseerd in het KCT dan wel een carrière bij het KCT ambiëren


Om op enige wijze deel te kunnen nemen aan dit forum, dient u zich te registreren en voor te stellen. De daarvoor geldende procedures staan elders in dit topic beschreven.

U hoeft, om lid te worden van het forum geen 'bewijzen' te overleggen, tenzij u tevens lid wenst te worden van één van de besloten forum gedeelten. De daarvoor geldende procedures staan elders beschreven.

Keuze gebruikersnaam

Om te kunnen registreren op het KCT forum, dient u een gebruikersnaam aan te maken.. Onder deze gebruikersnaam zult u uw posten op het forum plaatsen en andere forum leden zullen u in principe ook alleen onder deze gebruikersnaam kennen.

Deze gebruikersnaam dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ook wanneer u (nog) burger bent, maar in de toekomst wel een baan bij Defensie / KCT ambieert, dient u hier nu al rekening mee te houden!
*PersSec (Personal Security); zorg ervoor dat u met uw gebruikersnaam geen privé gegevens bloot geeft. Het moet voor een willekeurige forum bezoeker niet mogelijk kunnen zijn, om aan de hand van uw gebruikersnaam, uw gehele persoonsregister boven tafel te toveren. In elk geval géén achternaam!! Voornamen zijn in principe geen probleem, zolang deze niet al door een ander forumlid in gebruik is. Neemt u bij twijfel gerust contact met een van de moderators op.
*OpSec (Operational Security); zorg ervoor dat uw gebruikersnaam niet rechtstreeks te verbinden is aan (al dan niet geheime) militaire operaties uit het verleden, heden of toekomst! Ook uw bouwsteenvolgnummer mag niet voor iedereen aan uw gebruikersnaam te achterhalen zijn. Dat u bij het KCT werkt hoeft u niet geheim te houden, dan zou het forum snel ophouden te bestaan. Uw individuele specialisatie ook niet. Het ploegnummer waarin u werkzaam bent echter wel. Ook hier geldt dat u bij twijfel altijd contact op mag nemen met een van de moderators.
*ComSec (Communication Security); maak gebruik van veilige communicatie middelen en zorg ervoor dat u niet via een omweg alsnog uw privé identiteit blootgeeft! Wanneer u bijvoorbeeld een avatar gebruikt of plaatjes op het forum plaatst, welke gehost worden bij bijvoorbeeld Photobucket.com/Imageshack.us/etc, weest u er dan zeker van dat niet uw gehele privégegevens en familiefoto 's in een openbaar album op datzelfde host account zijn ondergebracht. Ook wanneer u er voor kiest om uw e-mail adres openbaar te maken in uw profiel, weest er dan zeker van dat dit e-mail adres niet alsnog uit uw volledige (achter)naam bestaat! Een betaald internet abonnement geeft vrijwel altijd de mogelijkheid 'aliassen' aan te maken op uw bestaande e-mail adres. Een gratis e-mail is al helemaal zo aangemaakt, hoewel deze in principe altijd onveilig zijn!

Verder dient u er rekening mee te houden dat u zich in uw gebruikersnaam geen vaardigheden toedicht, die u niet waar kunt maken. We raden u ten strengste af gebruikersnamen te gebruiken waarin u suggereert bepaalde (militaire)prestaties verricht te hebben, danwel tot een (speciale)eenheid te behoren, wanneer u dit niet kunt bewijzen. De reden hiervoor is dat er misschien (waarschijnlijk) leden op dit forum actief zijn die wèl kunnen bewijzen dat U dat NIET kunt bewijzen. Levenslange hoon zal dan uw deel zijn. En uw verblijf hier op het forum kort en onplezierig...

Gebruik dus geen gebruikersnamen met termen als Commando, Operator, SOF, SF, CT, SpecOps, BBE, Kikvors, of wat dan ook, wanneer u dat niet met documentatie kunt onderbouwen. Het wereldje is klein en iedereen kent iedereen daarbinnen. U weet wie u bent en wij komen daar wel achter...
« Laatste verandering: 14 augustus 2007, 12:15:20 door Admin » Gelogd
Admin
Webmaster
Spijkerbroek
*
Berichten: 1890WWW
« Antwoord #2 Gepost op: 14 augustus 2007, 11:44:22 »

Voorstellen

U heeft zich geregistreerd, u heeft een profiel, maar u kunt slecht een beperkt gedeelte van het forum zien. En er staat moet zich voorstellen onder uw zojuist verworven gebruikersnaam.

Wat betekent dat?

Dat betekent, dat u zich eerst dient voor te stellen in het Voorstelforum! Daarna zal uw account door een moderator gevalideerd worden en wordt u volwaardig lid van ons (en vooral UW) forum.

Dat voorstellen is, zoals alles in het militaire bedrijf, ook weer aan een aantal regels onderhevig.
Ten eerste dient u voor uw intro in het voorstelforum een nieuw topic te openen, dat u dezelfde naam (Onderwerp) geeft als uw gebruikersnaam!! "Even voorstellen' en dat soort topicnamen zijn natuurlijk erg informeel, maar maken het voorstelforum nogal onoverzichtelijk. Daarbij is 'even voorstellen' een nogal overbodige topicnaam: het is namelijk het VOORSTELFORUM, dus het enige wat u daar als nieuw lid doet, is uzelf 'even voorstellen"...
Ten tweede zijn daar dan weer de drie Sec's; PersSec, OpSec en ComSec! Een uitgebreide uitleg daarover heeft u zojuist doorgelezen Knipoog Toch nog even in het kort: Geen privégegevens/achternamen en geen informatie over voorbije-, lopende- of toekomstige militaire operaties!

Wat dan wel?

We zijn wèl geïnteresseerd in:
- Uw band met het KCT (oud-cdo/actief dienend/aspirant/wannabe/geïnteresseerde/etc.)
- Uw wapen/dienstvak voor (oud)Militairen (Infanterie, Luchtmobiel, NatRes, MARNS, etc.) Zonder inbreuk te doen op uw drie
   Sec's!

- Uw eventuele militaire toekomstplannen voor burgers
- Uw leeftijd of leeftijdscategorie.
- Hoe u dit forum heeft gevonden.
- Wat u verwacht/hoopt op dit forum te zullen vinden.

Nadat u uw introductie geplaatst heeft zal uw topic enige tijd open blijven staan voor de overige forum leden om u welkom te heten. Na enige tijd, of zodra het topic gebruikt gaat worden voor discussies die elders op dit forum thuis horen (off-topic posten), zal uw introtopic van een slotje worden voorzien. Het blijft dan wel voor iedereen toegankelijk, maar reageren zal dan niet meer mogelijk zijn.

Mocht u ondanks deze uitgebreide uitleg toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Na dit lange verhaal wenst het KCTforum team u veel nuttige en plezierige tijd op het KCTforum!
« Laatste verandering: 22 april 2009, 20:09:09 door Cigarz » Gelogd
Admin
Webmaster
Spijkerbroek
*
Berichten: 1890WWW
« Antwoord #3 Gepost op: 14 augustus 2007, 11:44:46 »

Enkele regels voor het gebruik van het KCT-forum

U gedraagt zich hier conform de algemeen geldende fatsoensnormen.

U schrijft hier in fatsoenlijk Nederlands. Dyslectie is geen probleem, MSN-, SMS-, Turbo- of straattaal wel!

U bent verplicht zich binnen één maand na registratie voor te stellen in het daarvoor bestemde forum.

Geen onwaarheden, laster/smaad, beledigingen, schuttingtaal, hatelijkheden, pesterijen, obsceniteiten, gods(dienst)lasterlijkheden, pornografie, seksuele intimidatie, bedreigingen, inbreuken op de privacy, of anderzijds materiaal dat in strijd is met het burger-/militair strafrecht en/of het militair tuchtrecht (OpSec, PersSec, ComSec).

Geen auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder toestemming van de rechthebbende(n). Wanneer u externe teksten hier op het forum plaatst, dienen deze voorzien te zijn van een bronvermelding èn een link naar de site waar de originele tekst te vinden is.

Geen spam, flooding, advertenties, commerciele boodschappen, etc.

Geen onzinnigheden in informatieve topics.

Wanneer u een vraag wilt stellen, dient u zelf eerst te controleren of deze vraag niet al eens is gesteld.

Iedereen die vind dat een bepaalde post in strijd is met de forumregels, word dringend verzocht onmiddellijk contact op te nemen met een van de moderators.
Het KCTforumteam  behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van reden of melding vooraf, berichten te verwijderen, danwel aan te passen, wanneer zij dat nodig acht.

In een situatie waarin bovenstaande regels geen uitkomst bieden, doen wij een beroep op uw gezonde verstand.

U bent en blijft zelf volledig verantwoordelijk voor de inhoud van door u geplaatste berichten.

Weest u ervan bewust dat met elk bericht dat u plaatst, uw ip-adres wordt geregistreerd. In geval van herhaaldelijk overtreden van de forumregels of een grove schending van deze regels, kunt u worden verwijderd (banned) van dit forum. In geval van overtreding van wettelijke regels met betrekking tot internetverkeer, kan uw Internet Service Provider worden ingeschakeld.

Wanneer iedereen zich aan de regels houdt, blijft het verblijf op dit forum ook voor een ieder plezierig. Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot deze regels kunt u zich wenden tot het KCT-forum team (Admin & Moderators)

Veel forum plezier en vriendelijke groeten,
Het KCT-forum team
« Laatste verandering: 17 augustus 2007, 20:53:21 door Cigarz » Gelogd
Admin
Webmaster
Spijkerbroek
*
Berichten: 1890WWW
« Antwoord #4 Gepost op: 7 september 2009, 12:03:30 »

Dameshoekje

Op het KCTforum is tevens een dameshoekje te vinden voor het Thuisfront van het KCT.

Dit besloten hoekje is speciaal bedoeld voor vrouwen/vriendinnen van:
* Commando's
* Aspirant Commando's
* Oud Commando's.

Het is een gezellig hoekje waar:
* Ervaringen uitgewisseld kunnen worden
* Informatie gevonden kan worden
* Gezellig met elkaar gepraat kan worden
* waar ontspanning te vinden is

Om hiervoor toegang te krijgen dient u, na goedkeuring van uw aanmelding, een PB (persoonlijk bericht) te sturen naar Duiveltje. (Moderator Dameshoekje)
Gelogd
Pagina's: 1
  Print  
 
Ga naar:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines